HELAAS IS HET EDUCATIEPROGRAMMA BEATS BY BACH GESTOPT.
Wanneer u in het bezit bent van het lespakket van Beats by Bach kunt u hier uiteraard nog zelfstandig gebruik van maken. Onze website blijft online t/m juli 2017. Hier vindt u het werk van andere klassen en meer informatie over Bach. De filmpjes kunnen echter niet meer worden geüpload, er vindt geen ondersteuning meer plaats en er is ook geen finale meer.

 

Wat is Beats by Bach?

Met Beats by Bach verandert de klas in een filmset. Als acteurs, regisseurs, editors, producers, stylisten en cameramensen gaan de leerlingen samen aan de slag om een echte film te maken, inclusief lipdub en soundtrack met de muziek van Bach. Het lespakket is gemaakt door de Nederlandse Bachvereniging en Rabobank.

Bach heeft veel verschillende soorten muziek geschreven: romantische, melancholische, vrolijke, verdrietige, boze... Met zijn veelzijdige muziek maakt jullie film grote indruk op het publiek! Ook kan de muziek van Bach op deze manier een nieuwe waarde krijgen voor jou, omdat je er zelf mee aan de slag bent geweest.

Hoe ziet het lespakket eruit?

De benodigdheden voor Beats by Bach zitten in een lesbox: die bevat een camera, usb-sticks met alle muziekfragmenten, een leerlingen- en docentenhandleiding en een overzichtsposter van alle lessen. De muziekfragmenten, handleidingen en overzichtsposter zijn ook te downloaden via een beveiligde pagina op de website. Daar vind je ook:

  • een talenten- en interessequiz voor leerlingen om te bepalen welk beroep bij je past;
  • een professioneel en uitgeschreven script met alle scènes van de film;
  • een begrippenlijst waarin vaktermen, handige tips en moeilijke begrippen worden uitgelegd;
  • de mogelijkheid om je zelfgemaakte film te uploaden naar deze website.    

Ook wordt er voor iedere klas die zich aanmeldt een besloten Facebookgroep aangemaakt: Johan BeatsbyBach. Daarin krijgen schoolklassen wekelijks tips in woord en beeld voor het maken van hun film.

Wedstrijd

Als je jullie film uploadt naar deze website en genoeg stemmen weet te werven, kun je een mooie prijs winnen! Uit de filmpjes met de meeste stemmen kiest een vakjury een winnaar. Voor alle deelnemers die vóór 30 mei hun film geupload hebben, wordt er op 10 juni een officieel Beats by Bach eindconcert georganiseerd door de Nederlandse Bachvereniging waar het winnende filmpje wordt bekend gemaakt. Jouw klas doet dus niet alleen mee aan een heel leuk en goed lesprogramma, je bent ook nog eens van harte uitgenodigd ‘live’ kennis te komen maken met de werken van Bach.

Meedoen?

Elke middelbare school kan zich aanmelden om mee te doen met Beats by Bach. Het lespakket is het meest geschikt voor havo- en vwo-leerlingen en de inhoud sluit aan bij de leerdoelen van het vak CKV. Je kunt contact opnemen via het formulier op de contactpagina. Het lespakket wordt gesponsord door de Rabobank en is daarom helemaal gratis. 

Over de Nederlandse Bachvereniging en Rabobank

De Nederlandse Bachvereniging zet zich sinds 1921 in om de muziek van Bach onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Het ensemble is vooral bekend van de jaarlijkse uitvoeringen van de Matthäus-Passion in de Grote Kerk in Naarden. Daarnaast worden jaarlijks in binnen- en buitenland nog zo’n acht andere programma's gespeeld en lopen er verschillende projecten voor scholen. Sinds januari 2011 heeft de Bachvereniging een partnerschap gesloten met Rabobank. Als partner van de Bachvereniging wil ook Rabobank meer mensen in aanraking brengen met de muziek van Bach.

Check jouw Bach-mood:

  • Moods happy
  • Moods sad
  • Moods relaxed
  • Moods cool
Leerling of leraar?
» log dan nu in!
Heb je nog vragen? Lees dan onze FAQ.